Tonjer Media

Fjerning av klistremerker

Gamle klistremerker og annen selvklebende dekor kan være tidkrevende å fjerne. Det vet alle som en vintersdag skal selge den gamle firmabilen som hadde så flott bildekor...  Gammel vinyl er blitt sprø og går fort i småbiter og svarte stygge flekker etter klebestoffet er blitt et mareritt å fjerne. Men her er litt kunnskap og noen tips:

  • Klistremerker på bildøraVinylmerker er vanskeligere å fjerne jo lengre tid de har stått på. Med tiden blir PVCen sprø og krakkelerer når man forsøke å fjerne den. Men også selve klebestoffet gir bedre heft med årene.
  • Refleksfolie kan være spesielt vanskelig å fjerne.
  • Har du problemer så forsøk med litt varme; f.eks. romtemperatur, legg over et håndkle dynket i lunkent vann, prøv med varmepistol eller hårføner på svak varme mot vinylen du skal fjerne. OBS: Vær ekstremt forsiktig med temperaturkontraster på glassvinduer; de kan sprekke.  Prøv deg fram og vær tålmodig.
  • Sitter det seige limrester igjen etter fjerningen av vinylen, så løses disse lettest opp  med Sitrusrens, som fåes kjøpt på sprayboks hos fargehandlere.
  • Sitrusrens letter fjerning av limrester etter klistremerkerHar du fått all dekor og lim av bilen, men likevel "synes" det et felt der dekoren var? Vel; da ser du hvordan billakken var da merket ble satt på. Sansynligvis er området bak vinylen bevart, mens øvrig lakk er slitt og falmet gjennom årene gang.
  • Husk vi har selvklebende produkter med ulike typer klebestoff. Greit å vite dersom du har spesielle behov eller utfordringer knyttet til fremtidig fjerning av merkene. Se mer om dette her>>
Skroll til toppen